Zorguren & Kosten

Zorguren

Het wettelijk minimum aantal uren voor kraamzorg is vastgesteld op 24 uur en het maximum op 80 uur. Per gezin verschilt het uiteraard hoeveel zorg zij krijgen. Dit wordt uitgerekend aan de hand van het rekenmodel van het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP). 

Het LIP gaat uit van mantelzorg. Dit houdt in dat bepaalde taken die normaal gesproken in het huishouden uitgevoerd moeten worden, tijdelijk, door familie en/of vrienden overgenomen kan worden. In het verleden werd dit altijd door de kraamverzorgster gedaan, maar wegens bezuinigingen is dit verandert. Ik wil hier graag jullie als gezin, mits haalbaar, tegemoet komen. Let er wel op dat ik maar een aantal uur per dag zorg kan bieden en mijn prioriteit altijd bij de zorg voor moeder en de baby ligt. Dit zullen we tevens tijdens de intake  bespreken. 

Tijdens de intake wordt daarnaast het aantal zorguren voor jouw persoonlijke situatie bepaald. Er is bijvoorbeeld een andere vraag naar zorg indien het gezin uit 4 kinderen bestaat, dan wanneer het gezin voor het eerst een baby krijgt. Wat wel voor ieder gezin geldt is de wettelijke bepaling dat de zorguren verdeeld worden over minimaal 8 dagen en maximaal 10 dagen.

Het aantal zorguren is een indicatie. Het kan natuurlijk voorkomen dat bijvoorbeeld de bevalling zwaar was en de fysieke ongemakken groter zijn dan verwacht. In dit geval zal ik ten alle tijden flexibel zijn en hierin met u meedenken. Service is niet voor niets één van de onderdelen van mijn visie!

Zorg ervoor dat eventuele mantelzorg-afspraken ruim van tevoren gemaakt zijn! Mocht er nu onverwachts toch iets niet goed lopen qua mantelzorg, dan kan ik altijd nog extra bijspringen.

Kosten

De kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Desondanks is er wel een (wettelijk) bepaalde eigen bijdrage van €4,- per uur. Deze eigen bijdrage kan vergoed worden door uw verzekeringsmaatschappij, maar dit verschilt per maatschappij en soms zelfs per soort ziektekostenverzekering binnen een maatschappij.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw ziektekostenmaatschappij in het basispakket wel een eigen bijdrage vraagt, of gedeeltelijk, maar indien u aanvullend verzekerd bent wordt er geen eigen bijdrage gevraagd. Het is handig om dit van tevoren na te lezen in uw polisvoorwaarden, zodat u op financieel gebied niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vaak hebben ziektekostenmaatschappijen prijsafspraken met bepaalde zorgaanbieders. U bent echter vrij in uw keuze voor kraamzorg en dit is dus niet leidend. Mijn ervaring is dat mensen liever op gevoel handelen dan op een beperkt financieel voordeel.
Noelle de Wit

Over Mij

Mijn naam is Noëlle de Wit, ik ben 36 jaar oud en kom uit voorburg. Ik heb op dit vakgebied al meer dan 18 jaar ervaring, en doe dit werk met heel veel plezier.

Lees verder..
Meike Olde Weghuis-Blaauw
5 Sterren
Meike Olde Weghuis-Blaauw

Een week om nooit te vergeten

Wij willen graag onze ervaring delen van de kraamzorg van Noelle omdat wij terug kijken op een hele fijne week.
...

Lees verder
Mirella en Alex
5 Sterren
Mirella en Alex

Super Geholpen!

Na de geboorte van onze dochter moesten wij dus een kraamverzorgster hebben, op aanraden is Noelle bij ons komen kramen....

Lees verder
Fam. Bijsterveld
5 Sterren
Fam. Bijsterveld

Noëlle heeft twee keer bij ons "gekraamt"

Onze zoon is te vroeg geboren en heeft de eerste weken in het ziekenhuis gelegen. Bij thuiskomst kwam Noëlle bij ons kr...

Lees verder
Dewi
5 Sterren
Dewi

Zeer kundige en leuke kraamzorg

De aanwezigheid van Noëlle was ontzettend fijn tijdens onze kraamtijd. Ze is zeer kundig en heeft veel tips en trucs, w...

Lees verder
Alex en Mirella
5 Sterren
Alex en Mirella

Wederom Topservice

Noelle is voor de 2e keer bij ons komen kramen. En wederom heeft ze haar kwaliteiten bewezen. Superlief voor Mama, onze ...

Lees verder
Fam. Deen
5 Sterren
Fam. Deen

geweldig geholpen

Liam is ons eerste kindje en daarmee gepaard komen natuurlijk alle onzekerheden die daarbij horen. Noëlle heeft ons ge...

Lees verder