Voor de papa's

Vaak voelen vaders zich een beetje langs de zijlijn staan als hun vriendin/vrouw zwanger is. Het is ook niet vreemd, want vrouwen weten precies wat er moet gebeuren, een soort tweede instinct. Zwangerschapsboxen aanvragen, er moet een babyshower komen, de kinderkamer moet geregeld worden en ga zo maar door. De man moet, bij wijze van spreken, het verschil tussen een ledikant en een box nog ontdekken en staat ineens op de babyafdeling van zijn favoriete kledingwinkel en kijkt vertwijfeld naar de verschillende soorten rompertjes.

Tips & Trucs voor de papa's

* In het begin van de zwangerschap kan de vermoeidheid toeslaan bij uw partner. De foetus groeit hard en dit heeft zijn weerslag.Gun haar de momenten van rust door bijvoorbeeld, indien u andere kinderen heeft, even de speeltuin te bezoeken. Dan kan uw partner weer energie opdoen.

* Wees solidair! Je partner mag veel dingen niet eten/drinken en tijdens de zomerperiode is het beter voor de baby om dat rosétje over te slaan. Je kunt je partner steunen door hier in mee te gaan. Het is sowieso gezond, dus doe er je voordeel mee.

* Indien u rookt, doe dit dan buiten of bijvoorbeeld in de keuken. Het is indirect ook schadelijk voor uw baby als uw vrouw meerookt. Als uw vrouw gestopt is met roken is het uiteraard prettig om haar hierin te ontzien. 

* Door hormoonwisselingen kan het soms zijn dat u uw vrouw niet meer terugkent. Ze kan tijdens een film in tranen uitbarsten of ineens snel geïrriteerd raken in het verkeer. Dit is een fase en wees in deze gevallen begripvol, trek het u in ieder geval niet persoonlijk aan.

* Tijdens controles. Het is niet alleen leuk voor uw partner als u meegaat, maar dit geeft u ook de gelegenheid om met de echo mee te kijken, het hartslagje te horen en de baby te zien.  Daarnaast kunt u hier al uw vragen kwijt. Ga dus mee! 

* Naarmate de zwangerschap vordert wordt het voor uw partner lichamelijk gezien een stuk zwaarder. Bepaalde taken in het huishouden, zoals dweilen en stofzuigen worden belastend voor de rug. Misschien is het ook een idee om samen de boodschappen te doen, zodat u de zware dingen kunt tillen.

* Tijdens de bevalling. Het scheelt veel als u weet wat u te wachten staat, dus bezoek eens een pufcursus of zoek een filmpje op via internet. Blijf in ieder geval rustig tijdens de bevalling. Uw vrouw heeft er niets aan als ze ligt te bevallen en de paniek bij u toeslaat.  

* Een goede voorbereiding is het halve werk. Wat staat je nu eigenlijk qua zorg te wachten? Bereid u hierop voor zodat u ook in het prille begin, wanneer uw partner nog herstellende is van de bevalling, kunt helpen zonder continu hulp te hoeven vragen. 

Tijdens de kraamperiode

Uiteraard besteed ik tijdens de kraamperiode ook veel zorg aan de wensen van de papa's. Het is voor jullie net zo spannend om met zo'n klein afhankelijk baby'tje om te gaan. Tijdens de kraamweek sta ik uiteraard ook open voor al jullie vragen, dus stel ze gerust!  
Noelle de Wit

Over Mij

Mijn naam is Noëlle de Wit, ik ben 36 jaar oud en kom uit voorburg. Ik heb op dit vakgebied al meer dan 18 jaar ervaring, en doe dit werk met heel veel plezier.

Lees verder..
Erwin en Femke
5 Sterren
Erwin en Femke

Bedankt!

Noëlle heeft ons een fantastische kraamweek bezorgd! Naast haar liefdevolle zorgen voor mama en kind, vergeet zij papa ...

Lees verder
Fam. Bijsterveld
5 Sterren
Fam. Bijsterveld

Noëlle heeft twee keer bij ons "gekraamt"

Onze zoon is te vroeg geboren en heeft de eerste weken in het ziekenhuis gelegen. Bij thuiskomst kwam Noëlle bij ons kr...

Lees verder
Dennis Tamara en Yara
5 Sterren
Dennis Tamara en Yara

#deliefstewandelendebabyenceclopedievanNederland

De afgelopen dagen was Noëlle van Kraamzorg Noëlle bij ons! Het was een ervaring om nooit te vergeten! Naast dat Noël...

Lees verder
Patrick, Wendy en Mick
5 Sterren
Patrick, Wendy en Mick

Heel fijn!

Wij zijn heel erg blij met de hulp en goede zorgen die wij van Noëlle hebben gekregen. Bij het kennismakingsgesprek voe...

Lees verder
Alex en Mirella
5 Sterren
Alex en Mirella

Wederom Topservice

Noelle is voor de 2e keer bij ons komen kramen. En wederom heeft ze haar kwaliteiten bewezen. Superlief voor Mama, onze ...

Lees verder
Fam. Reinders
5 Sterren
Fam. Reinders

Een keiharde werker met heel veel hart voor haar vak

Nadat Noëlle bij mijn zusje had gekraamd wist ik direct dat ik haar ook als kraamhulp zou willen als ik zelf een kindje...

Lees verder